Ellegaard     Hansen     Jappe     Olsen      Rapp      Slægtshistorier     Anebilleder     Våbenskjolde       Database og navne index                                                       Forsiden           
                                                                                                                                 Våbenskjolde

Jappe våben
I det 16. århundrede var flere af Jappe slægten rådmænd og forstandere for fattighuset. De havde derfor ret til at have et våbenskjold hængende. Arkivet i Lybeck har flere tegninger af disse våbenskjolde.

Våbenskjoldet til højre er en moderniseret version af de oprindelige Jappe våbenskjolde, som bl. a. Ivar Jappe brugte på sine firma papirer.

Oberingenieur Heinrich Jappe udførte i trediverne et stort arbejde med at forske i Jappe slægten, og han har udgivet en slægtsbog med sine resultater. Tilsyneladende har han ført slægten tilbage til 1300 tallets Friesland ifølge en erindringsbog, som Fanny Fang har udgivet om Jens Nicolai Jappe på Ejegod mølle.

Der er solgt adskillige eksemplarer af hans slægtsbog til danske familiemedlemmer, men jeg har indtil nu kun set en mindre bog om Jappe slægten i Lybeck og Nordtyskland, så det er lidt uklart, om der findes andre bøger fra hans hånd.Våbenskjoldet til venstre har Heinrich Jappe brugt i sit brevpapir til de danske slægtninge. Det skulle være familien Jappes våben i 1603
vaben2vaben1Tegningerne af de to våbenskjolde, der er vist her, er fundet på arkivet i Lybeck.